Móricz Eszter vagyok, gyermek és ifjúsági coach

Az én történetem

Hivatásomnak választottam a gyerek és  ifjusági coach szakmát, hogy az egyedi, személyre szabott foglalkozások során kizárólagos figyelemmel tudjam segíteni a hozzám forduló, változásokra kész szülőket és gyermekeket.

Móricz Eszter, gyerek coach, ifjúsági coach

Mi motivál, hogy segítsek?

Tanári és kommunikációs diplomával rendelkezem, gazdasági területen pedig felsőfokú végzettséget szereztem.

A tanári pályától egy időre eltávolodtam, de a gyermekektől nem, hiszen korábbi munkáim és gyermekeim révén mindennapi kapcsolatban vagyok velük.

Minden szülő – így én is – a lehető legjobbat szeretné gyermekének. Két gyermek édesanyjaként a legfontosabb számomra az ő boldogságuk, boldogulásuk. De hogy ez pontosan mit is takar, és hogyan tudom elérni, már rengeteg bizonytalanságot eredményez.

Szülőként érzem, hogy a gyorsuló világ alaptulajdonságként tekint a gyermekek esetében is a magabiztosságra, az önismeretre, a nyíltságra, az együttműködési képességre, a változásokhoz való rövid időn belüli alkalmazkodásra, a konfliktuskezelésre.

Saját gyermekeimnél tapasztalom, hogy mint minden tudást, ezen tulajdonságokat is tanulni, fejleszteni, tudatosítani, erősíteni kell. Tisztában vagyok vele, hogy erre a kötelező feladatokon, mindennapi teendőkön felül már sokszor nincs elég idő, energia. Pedig szülőként a mi feladatunk felkészíteni gyermekeinket az új világ kihívásaira.

A gyermeknevelésben talán az a legnehezebb, hogy a neveléssel egyidejűleg saját magunkon is dolgoznunk kell, hiszen a gyermek számára a legfontosabb a példamutatás. Sőt, úgy fogalmaznék: a hiteles példamutatás. Ehhez viszont az szükséges, hogy el tudjuk fogadni és elégedettek legyünk azzal az emberrel, aki reggelente a tükörből visszatekint rá.

Hosszú időn keresztül kerestem, és a coachingban találtam meg azt a területet, mely nem csak tudásátadásról szól, hanem másfajta megközelítési módot kínál a gyermekek és szülők támogatásához.

Tanulmányaim

Az önismeret és a gyermekeim megismerése iránti fokozott igény kapcsán ismerkedtem meg a pozitív pszichológiával, majd elsajátítottam a life coaching alapjait. Ezt követően a Solutionsurfers képzési központnál elmélyedtem a gyermek és ifjúsági coaching megoldásközpontú alkalmazásában. Elsajátítottam a kids skills módszert, valamint a játék- és meseterápia eszközeit, felhasználási módját is. A folyamatos tanulás és fejlődés iránti igényemet nem hagyom kialudni, tudatosan figyelek a további ismeretszerzésre.

Számomra a pozitív pszichológia és a coaching segítő támogatás, nem csak egy rózsaszín-unikornisos cukormáz.

Örömömre szolgál, hogy a megszerzett tudásom révén segíteni tudom a hozzám forduló gyermekeket és szülőket abban, hogy megtaláljuk a számukra legmegfelelőbb megoldást céljaikkal kapcsolatban.

Hálás vagyok a bizalomért, amiért engem választanak kísérőül az útjukon.

Móricz Eszter, gyerek coach, ifjúsági coach